Om du ska dra igång egen verksamhet med formsprutning kanske du funderar på att köpa lagerbolag för att slippa vänta flera veckor på registrering av bolag. Det här kan vara smart och det fungerar alldeles utmärkt oavsett om du kommer att erbjuda legoformsprutning eller ska sälja strumpor på nätet!

Ett lagerbolag har inte varit aktivt

När du köper ett lagerbolag är det inte ett färdigt bolag som varit i drift du får hem. Det här är ett lagligt aktiebolag som har skapats enbart för att sälja vidare till den som ska dra igång en verksamhet. Det finns alltså ingen företagshistoria bakom det organisationsnummer som företaget kommer med.

I och med att bolaget inte har varit aktivt tidigare är det upp till dig att bygga upp det. Du får på en dag eller två det du behöver för att kunna jobba lagligt. Men du behöver inte fundera på vad som har hänt tidigare med bolaget. Det är en av de stora fördelarna med att sätta igång genom att köpa lagerbolaget.

Du ska ha ett namn

Nu är det förstås så att lagerbolaget inte kommer med ett namn som kommer att passa din verksamhet. Det kommer inte att heta något som har med formsprutning att göra. Istället har bolaget ett opersonligt namn som du måste ändra.

Det är viktigt att du har ditt namn redo då du köper ditt lagerbolag. Då ska du nämligen fylla i informationen. Det finns tjänster som gör det möjligt för dig att kontrollera att namnet som du vill ha inte är taget. Det här kan vara smart att ta reda på.

Om du skriver i ett namn som redan finns kommer du att få avslag på det från Bolagsverket. Du kan fortfarande jobba vidare med bolaget som är lagligt. Men det kan bli lite struligt att fortsätta föreslå namn och skicka dokument fram och tillbaka.

Det är ganska vanligt att en bolagsservice löser detta genom att be dig om att skriva i flera namnalternativ. Det första ska vara det som du helst vill ha. Sedan kan du ange varianter som också går bra. Då blir det lättare att få registrering av namn på företaget genomförd utan fördröjningar när ditt första val redan är taget eller är för likt ett annat bolagsnamn.

Rätt beskrivning av verksamheten

När du köper lagerbolag ska du också fylla i en beskrivning av din verksamhet. Det är viktigt att du gör detta på rätt sätt. Det krävs ingen längre berättelse men det ska framgå tydligt vilken typ av platsproduktion du kommer att syssla med.

Om du är osäker på vad du bör fylla i kan du alltid be om hjälp. En bra bolagsservice som säljer lagerbolag ska ha support som kan förklara för dig precis vad du ska fylla i var i formuläret för att köpa lagerbolaget.

23 okt 2020