Med ett fördröjningsmagasin så kan vatten ledas i rätt riktning. Det samlas upp och hamnar i magasinet innan det förs vidare ut i mark eller kanske till avloppssystem. Fördröjningsmagasinen har också filter och det är viktigt. Dagvatten kan ju föra med sig föroreningar ner i marken. Då är det verkligen lysande om smutsen kan filtreras ut på vägen.

Fördröjningsmagasin som kan lite mer

För att det ska bli rätt fördröjningsmagasin så är det förstås bra att välja en variant som kan lite mer. Idag så finns det ett stort sortiment av dagvattenmagasin. De kan användas för att fördröja dagvattnets rörelse såväl som för att filtrera och rena. Det finns magasin som är gjorda för att göra precis allt.

Det är inte så dumt att välja fördröjningsmagasinen som kan lite mer. När det ändå ska investeras i tekniken så är det lika bra att välja det som blir bäst. Men det här kan vara lite olika beroende på de behov som finns.

Se på upptagningsförmåga

Något som blir mycket viktigt är upptagningsförmågan. Den kan ligga nära 100 %. Så bra är den nya tekniken. Detta särskilt då magasinet ingår i ett komplett system som har utvecklats med tanke på de rådande omständigheterna under marken.

Vad händer vid inspektioner?

Ibland så måste man ju kontrollera vad som händer därnere i marken. Det ska du också tänka på då du ska välja dagvattenmagasin. Det gäller att kunna se ner i fördröjningsmagasinet för att förstå vad som händer. Om det har blivit ett stopp så gäller det ju att hitta den exakta platsen snabbt.

När man väl har konstaterat ett stopp så ska det ju också vara möjligt att spola för att lösa upp det. Bra system är gjorda med tanke på inspektion och på rengöring vid behov. De har utformats så att man kommer åt utan att för den sakens skull gräva upp allting igen.

Bra med tillverkat i Sverige

Sverige är bra på dagvattentekniken och det finns system som tillverkas i vårt land. Det här är fördröjningsmagasin som håller mycket hög kvalitet. De är enkla att hantera och att utveckla till kompletta system för dagvattenhantering.

Kom också ihåg att svenska tillverkare av dagvattensystem finns lokalt. De måste inte åka långt. Det spar på tid och kan också innebära att det blir billigare. Kortare leveransväg är också något som är bra för vår miljö. Så det kan vara klokt att välja svensktillverkat då du är ute efter ett bra system för dagvattnet.

Svenska företag som tillverkar fördröjningsmagasinen kan även ge stöd på det språk som du förstår bäst. Det gör det mycket enklare att få ett skräddarsytt system som är redo att installeras på kort tid.

4 aug 2019