Efter många år i branschen så kanske du har all kunskap som krävs såväl som kontakter för att erbjuda formsprutning i egen regi. Man kan starta ab för att börja jobba som legoleverantör av denna viktiga tillverkningsteknik. Efterfrågan finns, men det är klart att man måste betänka innebörden av att starta aktiebolag och de risker som man tar då man går från att vara anställd till att själv ta allt ansvar för verksamheten.

Starta ab för att bli legotillverkare

En del verkstäder jobbar stort och brett, och de har maskiner för det mesta. Men många gånger så finns det ett behov av att jobba med underleverantörer som är experter på sin nisch. Då man kan erbjuda bästa möjliga formsprutning så finns det företag som kan inse att de har mer att tjäna på att lägga ut produktionen på legotillverkaren. Det här har inte bara med kvalitet att göra. Då man får till ett bra samarbete så kan det även innebära att man spar tid.

Har man jobbat länge med plastproduktion så finns det ju gott om kontakter. Kanske kan det vara så att företaget som man har jobbat på har ett stort behov av hjälp med just formsprutning och att lokalerna inte räcker till för nödvändig utveckling med maskiner och personal. Då har man ju redan en första kund som man förhoppningsvis har en mycket god relation till.

Ett stort ansvar

Det är ett stort ansvar att starta ett eget aktiebolag. Man måste inse att det här kommer att kosta tid och pengar. Om man inte har en bra affärsplan så är det inte säkert att det hela kommer att hålla och då kan man givetvis tycka att projektet var slöseri med tid. Innan man ens funderar på vad det nya bolaget ska heta så bör man diskutera saken med en kunnig person som man kan lita på. Det kan också vara smart att undersöka hur kundunderlaget ser ut och vilka priser man kan tänkas ta för arbetet med formsprutningen.

Då du vill komma igång snabbt

Har man kommit fram till att det är dags att starta ab för ett erbjuda formsprutning så kanske man inte vill vänta ett ögonblick till på att komma igång. Då kan man välja att köpa lagerbolag som är ett aktiebolag som är registrerat och redo för användning. Man behöver bara ange vad bolaget ska heta och vad det kommer att syssla med. Sedan sätter man upp ett bankkonto för bolaget och så kan man dra igång med arbetet och ta betalt för den formsprutning som man erbjuder. Har man kunder som väntar på att få hjälp så är det bra att komma igång snabbt. Har man mer tid på sig så kan man lika gärna själv ta hand om registreringen.

11 aug 2017