Med formsprutning så kan man på kort tid få fram färdiga plastkomponenter och det här är något som gynnar flera olika industrier. De företag som jobbar med att tillverka komponenter av plast och glasfiber använder sig av modern teknik som gör det möjligt att ta fram mycket avancerade former till låg kostnad. Med termoplastisk polyuretan så får man stora möjligheter vad gäller form och funktion, och plasttillverkare är numera proffs på att på mycket kort tid ta fram exakta former i stora volymer.

Snabb produktion med formsprutning

Den största anledningen till att man jobbar med formsprutning för att ta fram plastprodukter av termoplast är förstås att det går så snabbt att tillverka. Materialen som används är flexibla och man kan få fram i stort sett vilken färg som helst. Kostnaderna för tillverkningen är mycket låga och man har inte mycket spill. Plast är ju ett material som man kan återvinna så det går också att se fördelar för miljön med formsprutningen som tillverkningsmetod.

Med masterbatch granulat så kan man på kort tid få fram en plastmassa som man sedan kan forma med hjälp av en form. När plasten har stelnat så är produktionsprocessen klar och det här kan gå på några minuters tid vilket är mycket imponerande. Maskinerna som används för formsprutning är lättskötta och de ger en fin flexibilitet vad gäller former och produkter som man tillverkar. Det här betyder att en verkstad som erbjuder formsprutningen kan klara av en stor variation av uppdrag vilket givetvis är en stor fördel.

30 okt 2015