Hur hade köket sett ut utan plast? Om man skalar bort alla plast i ett vanligt svenskt kök så kommer man att få ett mycket märkligt rum och det gäller förstås också de verktyg som man använder för att laga mat och äta med. Med bra plastverktyg för köket gjorda av säker plast för mat så blir det roligare att laga mat, men också att äta.

Platsverktyg att laga mat med

När man steker pannkakor så behöver man en tunn stekspade som man kommer åt med under pannkakan så att den inte går sönder då man flippar runt den. Men den som använder sig av någon form av teflonstekpanna vet att det inte kommer att fungera så bra med en stekspade av metall eftersom denna kan repa teflonen. Då är det bättre att använda sig av plastverktyg som är gjorda för att klara av hettan i pannan. Med bra verktyg av plast så blir det lätt att laga mat men man ska komma ihåg att nästan all plast kommer att börja smälta vid riktigt höga temperaturer så man ska inte vila plaststekspaden mot pannan då man väntar på att nästa pannkaka ska vara redo att flippa runt.

Smarta lösningar för frukt

Det finns också fina plastverktyg som är till för att äta med. När man vill äta frukt som kiwi eller grapefrukt så är det verkligen inte dumt att ha skedar av plast som är starka och som har tänder som gör att man kan såga sig in i frukten. Har man barn så är det också trevligt med mjukare plastbestick som lätt kan användas av små händer.

28 aug 2016